Який обрати шампунь для чутливої ​​шкіри голови

Що таке чутлива шкіра?

Якщо давати наукове визначення, то мова йде про гіперреакцію епідермального покрову через різні фактори. Простіше кажучи, чутлива шкіра гостріше реагує на зовнішні і внутрішні впливи: це може бути і мороз, і спека, і вітер, алергени або просто жирна їжа. Частина реакцій індивідуальна, але глобально така шкіра часто страждає через температури, занадто високу або низьку вологість, сонце, вітер, неправильно підібрану косметику. Проявляється реакція у вигляді почервоніння, лущення, свербіння, що спричиняє фізичний і психологічний дискомфорт.

Коли мова йде про догляд за чутливою шкірою рук - існує море засобів, які допоможуть позбутися від неприємних наслідків - креми, лосьйони, бальзами. Але що робити з чутливою шкірою голови і як зрозуміти, що вона дійсно така?

Зрозуміти досить просто. Зміна шампуню, носіння головних уборів, навіть банальний дотик - якщо щось з цього викликає дискомфорт - значить швидше за все вашій шкірі потрібен індивідуальний підхід.

Основні симптоми чутливої ​​шкіри голови:

  1. Лущення епідермісу і, як наслідок, лупа;

  2. Почервоніння на окремих ділянках, печіння, свербіж;
  3. Сухість шкіри і одночасно жирне волосся.

Наступний етап - важливо розібратися, що ж конкретно викликає таку реакцію? Адже причин набагато більше, ніж просто одяг або неправильний вибір косметики, і, як ми вже писали вище, вони можуть носити як внутрішній, так і зовнішній характер.

Внутрішні причини:

  • стрес;
  • порушення гормонального балансу;
  • неправильне харчування;
  • нестача вітамінів або мінералів;
  • деякі захворювання.

Зовнішні причини:

  • занадто гаряча або жорстка вода, якою ви миєте голову;
  • вплив міського середовища;
  • різні алергени;
  • активізація мікрофлори, яка живе на епідермісі;
  • використання занадто агресивних косметичних засобів.

Варто врахувати, що деякі люди, помітивши у себе лупу, вважають її кінцевою проблемою, а не проявом, тому купують шампуні від лупи, не забезпечивши шкірі належного догляду. В результаті, все не стає краще, а навпаки - погіршується.

 Який вибрати шампунь для чутливої ​​шкіри голови?

На відміну від звичайних шампунів і шампунів від лупи, цей засіб не підсушує, а навпаки, зволожує шкіру голови, заспокоюючи роздратований епідерміс і м'яко його очищаючи. Тому, до речі, його можна використовувати для фарбованого волосся: шампунь для чутливої ​​шкіри не руйнує пігмент, що дозволяє кольору залишатися яскравим і насиченим набагато довше.

Склад засобу не повинен включати в себе цинк, який якраз висушує шкіру. А ось наявність сорбітола навпаки говорить про те, що шампунь допоможе підтримувати водний баланс. Крім того, бажана наявність активних речовин, які борються зі шкідливими мікроорганізмами - це усуне не тільки лупу, але свербіж і подразнення. З останнім, до речі, справляються також натуральні масла, гліцерин, алое вера і піроктон оламін. Такий комплекс прекрасно підходить для повсякденного догляду. Звісно, в складі можуть бути різні вітаміни і мінерали - але на них якраз покладатися не варто, вони лише доповнюють ефект. Краще попрацювати з харчуванням, щоб отримувати необхідні елементи з продуктів - так вони краще засвоюються.

Фахівці KamanA Perfume Store рекомендують кращий універсальний засіб для догляду за чутливою шкірою голови - італійський шампунь CalmORising. Він стимулює кровообіг, позбавляє від дискомфортних відчуттів, ребалансує процеси в шкірі. Стовбурові клітини азіатської центелли надають потужний антиоксидантний ефект, знімають запалення, а олії мандарина і апельсина дбайливо очищають, тонізують і знезаражують шкіру. Екстракт бузку підсилює цей ефект, особливо добре справляючись з грибком, який провокує лупу. CalmORising відновлює pH-баланс і підходить для щоденного використання. Замовити шампунь можна на нашому сайті або за телефоном +38 (098) 322 33 77.

І найголовніше - при виборі косметичних засобів не покладайтеся на рейтинги і відгуки, які пишуть користувачі на форумах - їх найчастіше пишуть не професіонали, а звичайні люди, які не враховують тонкощів при виборі косметичних засобів. Краще зверніться до стилістів KamanA Perfume Store - і ми з радістю розповімо більше.

Ароматного вам дня!

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text